Etapele infiintarii unui PFA / II / IF:

  1. Rezervarea denumirii;
  2. Stabilirea sediului social;
  3. Specimenul de semnatura ( se realizeaza in fata unui notar public de catre administrator );
  4. Obiectul principal de activitate si cel secundar;
  5. Depunerea documentelor la Registrul Comertului;

Documente necesare infiintarii unui PFA / II / IF:

  • C.I. ( copie );
  • Documente care atesta pregatirea profesionala;
  • Documente care atesta experienta profesionala ( unde este cazul );
  • Dovada privind sediul social al firmei;
  • Acordul Asociatiei de proprietari ( daca este cazul );
  • Specimenul de semnatura

INFIINTARE PFA

Pentru infiintare PFA, activitatea economica pe care doriti sa o desfasurati  trebuie sa corespunda cu experienta profesionala sau cu pregatirea dumneavoastra.

Un prim pas, pentru infintarea PFA-ului va fi rezervarea denumirii la Registrul Comertului, pretul acesteia este de 72 lei.

Dupa rezervarea denumirii, va trebui sa gasiti un sediu social pentru PFA, care poate fi in imobilul in care dumneavoastra aveti domiciliul sau la o alta adresa. In situatia in care sediul pentru infiintare PFA va fi stabilit intr-un bloc, va fi nevoie de Acordul Asociatiei de Proprietari si de un extras de carte funciara pentru spatiu.

Totodata, titularul PFA-ului va trebui sa dea in fata unui notar public, un specimen de semnatura si o procura pentru infiintare PFA ( pentru un reprezentant al societatii noastre). Costul acestora variaza intre 50 – 80 lei, in functie de notar.

Pe langa documentele mentionate, va trebui sa depuneti la dosar copii dupa actele de studii sau copii dupa dovezile din care reise experienta pentru obiectul de activitate pe care il va avea PFA-ul.

Infiintarea PFA-ului dureaza intre 3-5 zile lucratoare din momentul in care au fost depuse documentele la ONRC.

Taxele percepute de catre ONRC pentru infiintarea PFA-ului sunt de aproximativ 250 lei, iar onorariul nostru pentru o reprezentare completa este de 250 lei.

Suna acum !
× Suntem online